Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

Συνοπτικό Βιογραφικό
Γεννημένος στην Πρώτη Σερρών (1959), ζω και εργάζομαι στις Σέρρες ως φιλόλογος Λυκείου.
Είμαι έγγαμος με μια κόρη.
Έχω Πτυχίο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης, του τομέα Παιδαγωγικών Σπουδών (1981) και μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Ιστορία της Φιλοσοφίας (Φιλοσοφία της Τέχνης) στον τομέα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2004).
Είμαι επιμορφωτής Β΄επιπέδου στην αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση και στο Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης, εκπαιδευτής ενηλίκων (ΕΚΕΠΙΣ) και εκπαιδευτής σε ΙΕΚ. Θήτευσα ως Υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών (2008-2011).
Με κατάρτιση στη "Θέση των σχολικών δραστηριοτήτων στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης και το σύγχρονο management" και αρκετή επιμόρφωση σε θέματα: θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, κινηματογράφου, μουσικής, εικαστικών, λογοτεχνίας, κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης, ιστορίας, αξιοποίησης των ΤΠΕ στην εκπαίδευση, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση, Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, Εκπαίδευσης Ενηλίκων, διαχείρισης προβλημάτων σχολικής τάξης κλπ.
Συμμετείχα σε αρκετές ημερίδες, σεμινάρια, συνέδρια με εισηγήσεις ή εργαστήρια σε θέματα ποίησης, φιλοσοφίας, μουσικής, διδακτικής, project, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κλπ.
Σε τοπικό επίπεδο διοργάνωσα και σκηνοθέτησα κάποιες μουσικές παραστάσεις, ποιητικές βραδιές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Συμμετείχα σε έρευνα για τη σχέση Σχολείου-Κοινωνίας. Συντόνισα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών κ.ά.
Σε σχολικό επίπεδο διοργάνωσα ημερίδες σε θέματα ιστορίας, μουσικής και ποίησης, εβδομάδες δημιουργικής έκφρασης κ.ά., ενώ τα τελευταία χρόνια οργανώνω και συντονίζω βιωματικά εργαστήρια.
Εκπόνησα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Οικολογική Κίνηση Σερρών "Ποιος θέλει μια πλαστική ζωή;", επιμελήθηκα λογοτεχνικές συλλογές και ημερολόγια, παρουσίασα το έργο κάποιων λογοτεχνών, δημοσίευσα άρθρα σε περιοδικά και τοπικές εφημερίδες.
Σέρρες, Οκτώβρης 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: